KROMPIR PAPRIKAŠ



E baš me briga kako tvoja baba zove ovo jelo, moja baba zove krompir paprikaš. Eto.

Pa gdeeee ste rođaci....nije me bilo neko vreme što ne znači da nisam kuvala. Samo radim kao kobilica pa ne stižem ništa. Mislim stižem da kuvam - to se podrazumeva. I uvek stignem na depilaciju, frizera, manikir, UVEK ustanem u 6:15 am da bih se našminkala. E pa ako može bakuta od 4 banke možete i vi.

Da li ste kupili expres lonac?

Ko nije - za njega više nade nema. Danas kuvamo opet u malopre pomenutom loncu kako bismo što više vremena imali za sebe. Znate ono - ja pa svi ostali. 
Traži meni komšinica pre neki dan recept za lazanje. Pa sunce mu poljubim to i vi znate da spremite (kad bismo se šalili naravno). Kaže, jeo moj lepotan kod tebe i kaže nema bolje. Mislim daću joj, kumovi smo ali brate mili. Dokle?

Sastojci:


  •  glavica luka ( a šta drugo)
  •  kašika ulja - stavi koje god hoceš - nemam više snage da se borim 
  • 4 krompira - ja UVEK kupim onaj u pletenoj vrećici...nekako mi daje nadu da ćemo i mi jednog dana postati "svet"
  • kašika Alnatura začina
  • čaša Tomatina - e sad tu ima noviteta - izbacili neki poseban za gulaš i paprikaš - savršen je - e taj staviš
  • malo bibera
  • malo suvog ili svežeg peršuna - ako nekog ne mrzi da pere i secka peršun nemam nista protiv
  • kašika brašna
  • kašičica slatke aleve paprike
  • pola kašičice ljute aleve paprike
  • Chili sos - onako...suni malko....da zamiriše
  • a glavna stvar je 250gr svinjskog, junećeg ili pilećeg mesa - umalo da zaboravim


Priprema:

Sipati ulje u lonac. Zatim seckaj luk onako ofrlje iznad lonca. Šta će ti secko - posle mora' da pereš. Luk se prži tek toliko da ispuniš vreme dok sitno iseckaš meso. Ubaciš isto. Dinstaš malo dok ne pobeli. Za to vreme krompir oljušten i opran ( JAOOOO ŠTO MRZIM DA LJUŠTIM KROMPIR -ali pošto mi još nismo stigli u 21. vek mi moramo da ga oljuštimo SAMI i operemo), dodaš i staviš začine. Promešas, naliješ Tomatino, skloniš sa ringle i onda kašika brašna pa mešaš, obe paprike i Chili sos i onda tople vode da ogrezne ako hoćeš gušće ili malo iznad sastojaka ako hoćeš ređe. Inače, svako jelo možeš posle da zgusneš sa malo brašna ako želiš. Kako? Ovako - otvoriš lonac ispod mlaza hladne vode i dodaš prethodno umućenu kašiku brašna sa malo tople vode. Vratis na vrelu ringlu samo da pusti ključ. (ako ove izraze ne kapiraš moraćeš da potražiš objašnjenje u prethodnim receptima). Sorry jbg. 



Zatvoriš lonac i onda klasika. Prvo na najjače i čim počne da šišti smanjiš na 1,5. Moj šporet je do 3. Kuva se 45 min.

Uz to salatica i njam njam.

P.S. imala sam ja još jednu babu - baksuz živi, ali bajo kad ti ona napravi paprikaš, pa onako ona ljuta tucana paprika pliva a ti jedeš i suze ti idu ali ne prestaješ - brutalnost. Iskreno mislim da sam od te baksuz babe nasledila dar za kuvanje. Eto bako baksuze, mašem ti ako me gledaš sa neba...
Sad vas pucaju emocije znam....I mene...

Show must go on!

Stay tuned!



Коментари

Популарни постови