Burgeri
Burgers
Da li treba sada nešto da kažem na ovu temu? NE. Jednostavno BURGERI !
Ali ja ne bih bila JA ako nešto ne bih prokomentarisala. Mislim da ne postoji Fast food koji nisam obišla- od onih najboljih do onih najgorih. Kada smo na putovanju, mužu često taj poriv obrazlažem rečenicom - dragi, to je jeftino, uštedećemo dosta novca i onda ćemo imati debelu uštedjevinu i kupićemo čamac. On kao ekonomista odmah razmisli i pristane, tako da se na svim našim putovanjima uglavnom hranimo u fast food-ovima koje ova zemlja nije videla niti će. Njam, njam.
E sad, da bismo taj ugodjaj imali i kod kuće, moramo znati da spremamo iste. Tako da - varjaču u ruke.
Sastojci:
Da li treba sada nešto da kažem na ovu temu? NE. Jednostavno BURGERI !
Ali ja ne bih bila JA ako nešto ne bih prokomentarisala. Mislim da ne postoji Fast food koji nisam obišla- od onih najboljih do onih najgorih. Kada smo na putovanju, mužu često taj poriv obrazlažem rečenicom - dragi, to je jeftino, uštedećemo dosta novca i onda ćemo imati debelu uštedjevinu i kupićemo čamac. On kao ekonomista odmah razmisli i pristane, tako da se na svim našim putovanjima uglavnom hranimo u fast food-ovima koje ova zemlja nije videla niti će. Njam, njam.
E sad, da bismo taj ugodjaj imali i kod kuće, moramo znati da spremamo iste. Tako da - varjaču u ruke.
Sastojci:
- 300gr mlevenog junećeg mesa
- glavica crnog luka
- na vrh kašičice sode bikarbone
- kašičica Alnatura začina
- polakašičice bibera
- malo seckanog peršuna
- jedno jaje - koje boje--hahah, to ono kad smo bili klinci
- kašika prezli
Izmešati sastojke, rukom naravno. Ja uzmem providnu foliju, stavim jednu lopticu smese i zgnječim je kako bih oblikovala burger.
I pravac frižider na sat vremena da se stegnu kako se ne bi raspadali prilikom prženja.
I onda klasika - tiganj, ulje i prži. 4min sa jedne strane i 4 min sa druge.
Lepinja, Iceberg, senf, kečap, kačkavalj, pavlaka - pa JAAOOOOO!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар