Burgeri

Burgers

Da li treba sada nešto da kažem na ovu temu? NE. Jednostavno BURGERI !



Ali ja ne bih bila JA ako nešto ne bih prokomentarisala. Mislim da ne postoji Fast food koji nisam obišla- od onih najboljih do onih najgorih. Kada smo na putovanju, mužu često taj poriv obrazlažem rečenicom - dragi, to je jeftino, uštedećemo dosta novca i onda ćemo imati debelu uštedjevinu i kupićemo čamac. On kao ekonomista odmah razmisli i pristane, tako da se na svim našim putovanjima uglavnom hranimo u fast food-ovima koje ova zemlja nije videla niti će. Njam, njam.
E sad, da bismo taj ugodjaj imali i kod kuće, moramo znati da spremamo iste. Tako da - varjaču u ruke. 

Sastojci:


  • 300gr mlevenog junećeg mesa
  • glavica crnog luka
  • na vrh kašičice sode bikarbone
  • kašičica Alnatura začina
  • polakašičice bibera
  • malo seckanog peršuna
  • jedno jaje - koje boje--hahah, to ono kad smo bili klinci
  • kašika prezli
Izmešati sastojke, rukom naravno. Ja uzmem providnu foliju, stavim jednu lopticu smese i zgnječim je kako bih oblikovala burger. 


I pravac frižider na sat vremena da se stegnu kako se ne bi raspadali prilikom prženja. 
I onda klasika - tiganj, ulje i prži. 4min sa jedne strane i 4 min sa druge. 
Lepinja, Iceberg, senf, kečap, kačkavalj, pavlaka - pa JAAOOOOO!

Prijatno!


Коментари

Популарни постови