Barbarina torta

Barbarina torta



Ova torta nema ime i pošto je ukusna a jednostavna, ja sam je krstila u Barbarinu tortu. Pa pogledajte kakva je lutkica. I NE PEČE SE. Za lenje domaćice, a ja ih znam bar 200, dušu dalo.


Sastojci: 

Kora:

  • 300gr mlevenog plazma keksa ( valjda će taj Bambi da da neki dinar za ovu reklamu)
  • 125gr margarina
  • 100gr čokolade Menaž za kuvanje
  • 125 gr šećera (ili vam 12 ravnih supenih kašika)
  • 2dl ili manja čaša soka od djusa, šalim se - soka od pomorandže
Fil I:

  • 300gr mlevenih lješnjaka
  • 125gr margarina
  • 125gr šećera
  • 2dl mleka
Fil II :

  • 3 kesice pudinga od vanile, uzmite Dr Oetker
  • 1 l mleka ( živela kravica)
  • 250gr margarina
  • 125 gr šećera u prahu
  • 100gr kristal šećera
  • 100gr Menaž čokolade za kuvanje
Ostali sastojci: 

  • jedno pakovanje, veće, slatke pavlake
  • 200gr piškota
  • 2dl mleka
Priprema: 

Kako smo ozbiljniiii....Nego šta - mora ozbiljnost kad se pravi torta. Samo jako radjaci.

Kora - mleveni keks preliti sa sokom od pomorandže i izmešati.
Posebno umutiti margarin,cuker  i otopljenu čokoladu. Dodati natopljen keks i izmešati. 

Fil I - mlevene lješnjake preliti vrelim mlekom. Penasto umutiti margarin i šećer, dodati poparene lješnjake i izmešati. Lješnjake uvek meljite ne krupno. Biće sočnije.

Fil II - U šerpu sipati 8dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Puding rastopiti u preostali deo mleka i sipati u ključalo mleko. Kuvati mešajući, polako, na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Ne skroz naravno. Da bude kao...kao...recimo....ma nemam pojma - znate valjda kako igleda neka polugusta smesa. Posebno umutiti omekšali margarin - ja ga iseckam pa stavim malko u mikrovalnu, sa šećerom u prahu. Sjedinite sa ohladjenim  pudingom i malo umutite mikserom.
Zatim smesu podelite na dva dela : u prvi stavite otopljenu čokoladu, a drugi neka ostane žut.

Finale - na dno kalupa stavite smesu za koru, zatim naneti fil od lješnjaka, pa fil od čokolade. Zatim poslagati red piškota prethodno kratko natopljenih u mleku. Bukvalno kratko. Sekund kratko. Potom naneti žuti fil. 
I voooiiilaaaa ! Naredjali smo naš slatki soliter i ostaje samo da umutite šlag od slatke pavlake i ukrasitie svoju lutkicu Barbaricu!

Njam njam!

P.S. znate zasto stalno govorim lješnjaci i mikrovalna? Pa zezam hrvate. Nema ljutiš !



Коментари

Популарни постови