Barbarina torta
Barbarina torta
Ova torta nema ime i pošto je ukusna a jednostavna, ja sam je krstila u Barbarinu tortu. Pa pogledajte kakva je lutkica. I NE PEČE SE. Za lenje domaćice, a ja ih znam bar 200, dušu dalo.
Sastojci:
Kora:
- 300gr mlevenog plazma keksa ( valjda će taj Bambi da da neki dinar za ovu reklamu)
- 125gr margarina
- 100gr čokolade Menaž za kuvanje
- 125 gr šećera (ili vam 12 ravnih supenih kašika)
- 2dl ili manja čaša soka od djusa, šalim se - soka od pomorandže
Fil I:
- 300gr mlevenih lješnjaka
- 125gr margarina
- 125gr šećera
- 2dl mleka
Fil II :
- 3 kesice pudinga od vanile, uzmite Dr Oetker
- 1 l mleka ( živela kravica)
- 250gr margarina
- 125 gr šećera u prahu
- 100gr kristal šećera
- 100gr Menaž čokolade za kuvanje
Ostali sastojci:
- jedno pakovanje, veće, slatke pavlake
- 200gr piškota
- 2dl mleka
Priprema:
Kako smo ozbiljniiii....Nego šta - mora ozbiljnost kad se pravi torta. Samo jako radjaci.
Kora - mleveni keks preliti sa sokom od pomorandže i izmešati.
Posebno umutiti margarin,cuker i otopljenu čokoladu. Dodati natopljen keks i izmešati.
Fil I - mlevene lješnjake preliti vrelim mlekom. Penasto umutiti margarin i šećer, dodati poparene lješnjake i izmešati. Lješnjake uvek meljite ne krupno. Biće sočnije.
Fil II - U šerpu sipati 8dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Puding rastopiti u preostali deo mleka i sipati u ključalo mleko. Kuvati mešajući, polako, na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Ne skroz naravno. Da bude kao...kao...recimo....ma nemam pojma - znate valjda kako igleda neka polugusta smesa. Posebno umutiti omekšali margarin - ja ga iseckam pa stavim malko u mikrovalnu, sa šećerom u prahu. Sjedinite sa ohladjenim pudingom i malo umutite mikserom.
Zatim smesu podelite na dva dela : u prvi stavite otopljenu čokoladu, a drugi neka ostane žut.
Finale - na dno kalupa stavite smesu za koru, zatim naneti fil od lješnjaka, pa fil od čokolade. Zatim poslagati red piškota prethodno kratko natopljenih u mleku. Bukvalno kratko. Sekund kratko. Potom naneti žuti fil.
I voooiiilaaaa ! Naredjali smo naš slatki soliter i ostaje samo da umutite šlag od slatke pavlake i ukrasitie svoju lutkicu Barbaricu!
Njam njam!
P.S. znate zasto stalno govorim lješnjaci i mikrovalna? Pa zezam hrvate. Nema ljutiš !
Коментари
Постави коментар