Gibanica

Gibanica




Ovo je najukusnija gibanica koju sam probala do sada. Brzo, lako, jeftino. Prilikom pravljenja gibanice najvažnije je kakve su kore. Ako su debele ili suve ili jednostavno loše, gibanica neće ispasti onako kako očekujete.Ja koristim Soul food- ima ih u Idea marketima. Pored kora, poželjno je imati domaća jaja. Kada gradite kuću, njen izgled, kvalitet zavisi od materijala koje majstori koriste. Tako je i kod kuvanja. Ako vam majstori "uvaljuju" kada vam prave kuću, ne morate vi sami sebi da " uvaljujete" kada kuvate - kakvi su vam sastojci, takvo vam je jelo.

Sastojci:


  • 500gr feta sira
  • pola pakovanja kora za pitu - pitate šta ćete sa drugom polovinim? - to vec nije moj problem, ja bacim ili napravim pitu od jabuka
  • 4 jaja
  • ulje
  • susam za posipanje
Uključite rernu na 180 C.
Umutite mikserom jaja. Zatim viljuškom izgnječite feta sir i dodajte jajima. To je fil. Nikakva kisela voda, kajmak i ostalo. Ništa. Poprskajte jednu koru sa malo ulja i mestimično pobacajte fil. Ja volim da urolam koru i zatim je uvijem- hahah, sad vam ništa nije jasno. (vidi sliku).


I tako redjate pufkice u podmazan pleh. Kada završite redjanje, u činiju gde je bio fil dodajte malo ulja i četkicom namažite pufkice. Pospite susamom. Pravac u rernu na pola sata i voilaaa!

Uživajte!

P.S. bez jogurta ukoliko želite da ostanete vitki

Коментари

Популарни постови