Integralne pogačice

Integralne pogačice




Evo jednog zanimljivog predloga za doručak umesto hleba. Hleb inače jedemo samo za doručak...To smo se već dogovorili.
Pošto se mnogo smejete a malo kuvate, staviću neki katanac na blog pa ko nije kuvao taj dan neće moći da udje. 'Ajd' u kujnu - nisi više mala/mali.
Ja npr ove pogačice pravim nedeljom ujutru i to tako što pravo iz kreveta navučem bade mantil, i onda tako neumivena, neopranih zubica (operem ruke), zamesim testo. Ma šta me briga. To se, prijatelji, zove dobra organizacija - jer dok testo raste ja se sredim i našminkam. 

Sastojci: 


  • 200gr feta sira
  • suvi kvasac u kesici
  • 500 gr brašna -lapo lapo - lapo belog lapo integralnog
  • 125gr otopljenog margarina
  • 200 ml mlake vode - sa česme, mojne Rosu da sipate
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
Uključite rernu na 200 C.
U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera - ne piše gore, znam - nisam ćorava, nego će kvasac usled hemijske reakcije bolje da nadodje. Polako dodajte brašno. Naravno, sve to mutimo mixerom i štapovima za testo. Zatim dodajte sir, margarin, so i mesite mixerom dok se na napravi loptica. Zatim još dva pokreta rukom i ostavite pokriveno providnom folijom i ušuškajte stolnjakom npr. Neka odstoji na toplom pola sata. 
Prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom i oklagijom rastanjite debljinu od 1cm. Modlom, koju ja nemam, ili okruglom čašom pravite pogačice i prebacite na pleh na kome je već papir za pečenje. Premažite umućenim jajetom i pecite 30 min na 200 C. Ja volim gore da pospem suncokret, susam i semenke golice. Zdravo je.



I eto doručka.



Uživajte!

Коментари

Популарни постови