Choco cupcakes
Čoko kapkejkovi
Mmmm uz kaficu- brutalni... Danas sam pojela 4 komada...bez griže savesti...
Za ovaj slatkiš će vam biti potrebno tričavih 15 min. Jer kad stavite u rernu možete opušteno da nastavite da se šminkate... Morate da se šminkate. Svaka žena mora da se šminka. Zašto? Zato što mora! Amin!
Sastojci:
Za ovaj slatkiš će vam biti potrebno tričavih 15 min. Jer kad stavite u rernu možete opušteno da nastavite da se šminkate... Morate da se šminkate. Svaka žena mora da se šminka. Zašto? Zato što mora! Amin!
Sastojci:
- 200 gr maslaca - to vam je jedno pakovanje onog zelenog
- 200gr brasna
- 200 gr kristal belog šećera - može umesto belog žuti šećer koji ja preferiram ali ne očekujte preteranu slatkoću. Uglavnom, ako koristite žuti dodajte 225gr ( jedna supena ravna kašika je 10gr)- tako merite ako nemate kuhinjsku vagu - ali RAVNE kašike
- 1 kašičica praška za pecivo
- 4 jaja
- 2 kašike kakaoa ( nemoj da se smejes, videla sam da se tako piše u jednom kuvaru)
- 100gr čokoladnih komadića -e sad, ja uzimam Milku sa sitnim lješnjacima koju samo izlomim
- za dekoraciju - 100gr čokolade za kuvanje i šaku mlevenih lešnika, pardon lješnjaka (sameljite u secku, samo dva puta bzzzz, da ostane polukrupan) - ne kupujte mleveni jer mu dušu uzima
Čuvanje: u zatvorenoj kutiji do 5 dana
Prvo uključite rernu na 180 C (plin 4) i spremite papirne korpice za mafine koje možete naći baš u svakoj prodavnici. Ja kupujem u DM-u, nisu skupi. Korpice u kalupe za projice. Meni od ove količine ispadne oko 14 kom. Korpice punite 2/3 da ne bi previše narasli kapkejkovi i ispali...ne bude lepo. Maslac malo otopite u mikrotalasnoj. Mikserom umutite jaja i polako dodajte šećer, zatim brašno, zatim prašak za pecivo, maslac, kakao i kockice Milke.
Zatim smesu kašikom polako prebacite u korpice i pravac rerna na 15min. Nemamo svi istu rernu niti napon struje tako da posle 13min proverite čačkalicom. Ukoliko smesa ne ostaje na istoj nazad na jos 4 min.
Zatim smesu kašikom polako prebacite u korpice i pravac rerna na 15min. Nemamo svi istu rernu niti napon struje tako da posle 13min proverite čačkalicom. Ukoliko smesa ne ostaje na istoj nazad na jos 4 min.
Kada se ispeku izvadite sa sve korpicama, naravno, iz kalupa i onda mašti na volju. Dekorišite kako god želite...Dajte deci da se igraju....Nemate decu? Nemam ni ja ali se borim... Biće priče i o tome. Život nije bajka prijatelji.
Ja sam otopila u mikrotalasnoj gore pomenutu čokoladu za kuvanje sa pola kašičice ulja i samo prelila preko kapkejkova. Posula lješnjacima i opaaalaaa. Ubacila u sebe dok su bili vreli. Želudac se stegao ali neka. Vredelo je.
Pošto sam čokoladno bahata, otopila sam malo više čokolade i samlela malo više lješnjaka tako da evo ideje kako da ne bacate ama baš nista. Naime, po alufoliji sam posula lješnjake i prelila otopljenom čokoladom.
U friz na sat vremena i eto čokolade. Izlomite na komade biće primamljivije. Kad prigusti - eto leka.
Za one koji su više voćni tipovi, možete dodati umesto kakaoa (opet se smeješ za kakaoa...smej se...život je lep ), 3 kašike krupno mlevenih badema i 150gr malina.
Enjoy!
Коментари
Постави коментар