Podvarak od slatkog kupusa sa piletinom
Podvarak od slatkog kupusa sa piletinom
Jedi kupus ako ne želiš da budeš prasac/prasica.
Pre neki dan kada sam kuvala sladak kupus ostalo mi je pola glavice, pošto je bila veća, a nas je malo u kući (čitaj dvoje), pa pošto se u doba krize ništa ne baca odlučih da spremim podvarak u ekspres loncu.
Da li ste kupili ekspres lonac? Ne preporučujem onaj sa dugačkom drškom koji pravi Metalac.
Mislim, ako me plate ova rečenica će glasiti ovako - sve preporuke za Metalac ekspres lonac. Ali dok ne plate biće kako ja kažem.
Sastojci:
- pola glavice kupusa
- ulje da prekrije dno
- jedno pileće belo meso
- šaka pirinča
- kašika Alnatura začina
- kašičica aleve paprike, po želji i malo tucane ljute
- kašičica bibera
- čaša soka od paradajza
- kašika sirćeta (alkoholnog)
- malo slaninice
- po želji napraviti pire krompir - može i onaj iz kesice, šta ima veze
Propržiti iseckan kupus u čuvenom ekspres loncu. Malo, dok ne smekša. Zatim dodati začine, sirće, paradajz, prethodno opran pirinač i naliti vodom da ogrezne. Eeeee došli smo i do čuvenog izraza - to znači da sastojci onako nekako upiju vodu, ne vode preko njih, nego taman toliko da ih potopi. Zatvorite ekspres lonac i kada počne da šišti smanjiti na 1,5 (moj šporet je do 3). Kuvati 30 min. Negde na pola kuvanja uključite rernu na 200 C da se zegreje. Ohladiti lonac kratko pod mlazom hladne vode, otvoriti ga i prebaciti kupus u vatrostalnu činiju. Ubaciti u rernu na još pola sata. Dakle pola sata gore, pola sata dole. Cccc, prljave misli imate u sred''' kuvanja - strašno. Za to vreme ispržite piletinu na malo maslinovog ulja, dodajte i slaninicu.
Napravite pire krompir ako želite i navalite.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар