Testo za picu
Pizza? Pizzaaaaaa
Testo za picu
Testo za picu
Jao rodjaci što ja volim picu...pa to je strašno.
Elem, kada vidim po marketima zamrznuto testo za picu plače mi se ( da ne upotrebim neki grdji izraz ipak bi trebalo da budem pristojna). Testo za picu je lako umesiti...mozda lakše nego bilo šta drugo. Ne verujete? Dozvolite da vas ubedim.
Svi u kući imate mikser. E sad, taj isti mikser ima rezervne štapove. E baš tim štapovima mesite testo. Nakon toga su vam potrebna samo dva pokreta rukom i eto pice.
Sastojci za testo:
- 200ml vode
- brašno - e sad da mi stavite pištolj za vrat ne mogu da vam kažem koliko...dodajete dok se ne napravi loptica koja se ne lepi za ruke niti za štapove miksera...npr 300gr
- kesica suvog kvasca
- kašičica šećera
- pola kašičice soli
- kašika ulja
Uključite rernu na max. Kad kažem MAX mislim bukvalno max jer pokušavamo da izimitiramo peć na drva koju u kući, logično nemamo.
U posudu sipate vodu, šećer i kvasac. Promešate i ostavite 3,4 min. Zatim u to dodajete sve ostale sastojke (brašno malo po malo). Videćete, za minut će se napraviti lopta koju samo posle sa dva poteza "doradite" i prekrijete npr alufolijom, ušuškate nekim stolnjakom i ostavite na šporetu pola sata da naraste. Kad naraste prebacite na radnu površinu prethodno posutoj brašnom i samo maaaalko domesite. Nauljite ruke slobodno da se ne lepi. Oklagiju u ruke pa malo po mužu, ko ima, malo po testu. I onda ga suptilno mazite po sredini kružnim pokretima...da se napravi lep krug...onako dlanom...polako...-čist sex, kažem ja. Ništa bolje od picu na ovome svetu nema. A italijani, ne da ne znaju da je naprave, nego ćemo časove da im držimo. Samo polako. Prebacite na pleh za pečenje na kome je već peki papir - papir za pečenje. E onda sledi nadev...Uh ... tu ima toliko opcija da ćemo morati ozbiljno i duuuuugo time da se bavimo. Neka za danas ostane samo ova osnova...Ne mogu više...Jede mi se pica...Kasno je...Crkla mi lampa na stolu...Ne vidim vas...Ali vas volim...Kao kad chatuješ sa likom koga ne poznaješ....Ne vidiš ga...ali ne možeš da prestanes da kucaš... ;)
Stay tuned!
Администратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши